Небезпека участі для громадян у незаконних азартних іграх

Цифрові технології у більшості ситуацій спрощують доступ до різних ресурсів, в тому числі азартні ігри стають все більш доступними, але не завжди легальними.

Зазвичай організатор азартних ігор, який свідомо порушує вимоги законодавства, нехтує встановленими принципами відповідальної гри та не переймається правами гравців, оскільки основною метою для нього є прибуток.

Нелегальні організатори не здійснюють оплати за ліцензію, не сплачують податків до державного бюджету, а організовані без ліцензії азартні ігри несуть з собою певні ризики: неправомірного використання персональних даних гравців невідомими особами (крадіжка банківських даних чи інших конфіденційних відомостей) та відсутність жодних гарантій виплати виграшів.

Системну роботу з протидії функціонуванню нелегальних гральних закладів та вебсайтів на території України, а також заходи щодо захисту прав гравців здійснює Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей (далі – КРАІЛ).

Для інформування громадян про небезпеку, яку становить участь у грі на нелегальних вебресурсах на офіційному сайті КРАІЛ оприлюднено Перелік вебсайтів, яким надіслано вимоги щодо обмеження доступу на (з) території України до вебсайту або його частини. Для ознайомлення із зазначеним переліком потрібно відвідати головну сторінку вебсайту КРАІЛ (https://www.gc.gov.ua/) та натиснути «Нелегальні вебсайти» (https://www.gc.gov.ua/ua/Nelehalni-saity.html).

Яка відповідальність для гравця та організатора нелегальних ігор?

Як повідомити про порушення у сфері азартних ігор?

Чекліст захисту прав гравця у спірних ситуаціях (поради від системи БПД та КРАІЛ)

- Про це докладніше читайте на сайті (https://bit.ly/3O7AUxY)

Переглядайте основну інформацію в картках (https://bit.ly/41YRQMZ)

Як отримати (https://bit.ly/3vvp0Yv) безоплатну правничу допомогу

Якщо ви потребуєте консультації юриста та роз’яснень ваших прав звертайтеся до системи безоплатної правничої допомоги за телефоном контакт-центру системи безоплатної правничої допомоги

0 800 213 103.

Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України безкоштовні. Контактний центр працює в будні з 8:00 до 18:00.

Поділіться цією інформацією, щоб допомогти уникнути ризиків.