Шановні мешканці міст Лисичанстк, Новодружеськ, Привілля ощадливо споживайте паливно-енергетичні ресурси!

  1. Утепліть власне житло — обігрівайте дім, а не навколишній простір. Замініть вікна, утепліть двері та стіни — обігрівайте дім, а не навколишній простір, це знизить ваше енергоспоживання. При цьому обсяги оплати за використання енергоресурсів зменшаться на 13-17% .
  2. Установіть тепловідбивні екрани — стіна за радіатором може нагріватися до 50° С. Закріпіть на стіні поза радіатором тепловідбивний екран з листа фольги, який буде відбивати тепло в приміщення та підвищить ефективність обігріву кімнати.
  3. Заощаджуйте енергіюкупуйте побутові прилади з найменшим рівнем енергоспоживання. Так, холодильник класу «А» або «А+» споживає на ЗО — 50% менше електричної енергії від загального споживання електроенергії холодильником класу «В».
  4. Виключайте всі електроприлади, які не використовуються, не залишайте їх у режимі очікування. Навіть у режимі очікування вони споживають енергію. Це допоможе вам зберегти близько 100 гривень на рік.
  5. Економте воду вдома. Пам’ятайте, що із крапаючого крану витікає 60 літрів води на добу, або 1800 — 1860 літрів на місяць, а це близько 10 грн. Установіть лічильники води, щоб простежити за витратами.

Департамент промисловості та енергозбереження облдержадміністрації