Команда Східного МРД відвідала у Дніпрі Центр медичної реабілітації Лисичанської лікарні

З початком повномасштабного вторгнення із тимчасово окупованих територій до Дніпра переїхали чимало медичних закладів. Серед них – Лисичанська багатопрофільна лікарня. У її складі працює сучасний Центр медичної реабілітації, який відвідали працівники Східного МРД.

У Центрі можна отримувати послуги амбулаторно, також є 20 ліжок у відділенні стаціонарної реабілітації. Він оснащений сучасним інтерактивним обладнанням та повністю адаптований для потреб маломобільних людей. Принцип екстериторіальності дозволяє кожному громадянину отримувати медичну допомогу в будь-якій лікарні незалежно від місця реєстрації.

На зустрічі з лікарями працівники Східного МРД обговорили виклики, які зараз постають перед лікарнею, та плани на майбутнє.

«У лікарів величезне бажання працювати та віддаватись на повну справі. Є проблеми з залученням пацієнтів, бо мало хто знає про лікарню. Проговорили, що в першу чергу потрібно інформувати ветеранів, які не звертаються, бо думають, що ця лікарня може допомогти тільки пацієнтам з Луганської області. Також обговорювали можливість укласти договір за напрямком «Лікування хворих на інфаркт». Медзаклад хоче розвиватись далі аби надавати більш широкий спектр послуг», – говорить заступниця директора Східного МРД Наталія Шуліка.

Окрім реабілітаційної медичної допомоги у стаціонарних та амбулаторних умовах, Лисичанська багатопрофільна лікарня за Програмою медичних гарантій також законтрактована за пакетами з мобільної паліативної допомоги та профілактики, діагностики, спостереження і лікування в амбулаторних умовах.

НСЗУ Національна служба здоров'я України