28 жовтня – День визволення України від фашистських загарбників

 Український народ завжди пам’ятатиме тих, хто гідно пройшов важкими дорогами війни, сумлінно виконав священний обов’язок – мужньо захищав від загарбників свій рідний край. Кожне місто чи містечко України зберігають пам’ять про цю страшну війну, яка принесла з собою безліч трагедій, віроломства і зруйнованих життів.

Саме на українській землі у роки Другої світової війни визначалася подальша доля людства – тут відбулися одні з наймасштабніших і найбільш кровопролитних битв (15 наступальних операцій, з них 11 – стратегічних і 4 – фронтові). У вигнанні фашистських загарбників брали участь всі: військові загони, партизани, підпільні організації та громадяни.

 

В цьому році Україна відзначає 77-му річницю радості та водночас горя, 77-му річницю визволення Батьківщини від фашистських загарбників.

Сьогодні ми вшановуємо пам’ять тих, завдяки кому це стало можливим, тих, хто у надзвичайно важких умовах, відбудовували зруйновані міста та села, відроджували економіку, плекали наше мирне майбутнє. Ваш подвиг назавжди залишиться взірцем вірного і чесного служіння рідній Батьківщині, своєму народові.

Схиляємо голову перед пам’яттю загиблих, висловлюємо вдячність і повагу живим, згадуємо тих, кого з нами немає вже в мирний час.

Сім десятиліть без війни, мирного та спокійного життя. Гірко визнавати, що нам, українцям, знову довелося стати на захист України, її свободи та територіальної цілісності. Сучасні захисники України виявилися гідними слави своїх дідів і прадідів, а тому сьогодні ми пишаємось героїзмом, силою духу та мужністю наших захисників і твердо віримо у нашу перемогу.