Підопічні терцентру відсвяткували Маковія

14 серпня християни святкують Перший Спас, який називають також Медовим Спасом або Маковієм, а православна церква відзначає цей день як Свято Винесення чесних древ Животворчого Хреста Господнього.

12 серпня підопічні відділення денного догляду Лисичанського територіального центру відсвяткували Маковія. На свято був запрошений ієромонах Олексій. Він розповів, що серед українців свято Маковія одне з найпоетичніших і найшановніших. Цього дня православні святять воду, мед та мак у церквах. Вода набуває чудодійної сили, тому скупавшись у будь-якій водоймі, можна захистити себе від хвороб. Також у храмах освячують букети з трав та квітів — «маковійчики». «Маковійчики» — це букети з маку, рути, чебрецю, м’яти, волошок, чорнобривців, нагідок та лугової материнки. У цьому букеті кожна рослина є символом. Освячені букети тримають вдома цілий рік, адже вони, за повір’ям захищають оселю від злих духів, приносять мир, віру і згоду.

Підопічні уважно слухали про традиції та прикмети свята, а після його закінчення в гарному настрої, наповнені почуттям духовності та щастя розійшлися по домівках.

Лисичанський територіальний центр