"Ґендерно обумовлене насильство: що потрібно знати організаціям, які працюють з ВПО та громадами в Луганській області"

За такою темою, 15 травня, у місті Сєвєродонецьк відбувся семінар, в якому взяли участь представники відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Лисичанської міської ради, як координатори дій з питань попередження насильства в сім’ї. А також, представники керівництва облдержадміністрації, національні експерти з питань попередження ґендерно обумовленого насильства, фахівці соціальних служб, центрів надання безоплатної правової допомоги, правозахисних та сервісних організацій, що працюють із внутрішньо переміщеними особами та громадами Луганської області.

Семінар проводився Департаментом соціального захисту населення Луганської обласної державної адміністрації спільно із Радою Європи та Фондом народонаселення ООН.

Під час семінару проводилась презентація стандартів та напрацювань щодо попередження ґендерного та домашнього насильства в умовах конфлікту, а також спільне обговорення інструментів та ресурсів щодо запобігання та реагування на насильство в Луганській області.

Зазначимо, що отримані методичні посібники та брошури з корисними порадами про те, як вберегти себе від насильства, торгівлі людьми наразі передані відділу освіти Лисичанської міської ради для інформування батьків та учнів навчальних закладів міста.

Відділ у справах сім’ї, молоді та спорту Лисичанської міської ради нагадує мешканцям та гостям міта про попередження насильства в сім’ї.

Шановні мешканці та гості міста! Якщо Ви боїтесь, що Вам завдадуть шкоди, або Ви стали жертвою насильства, торгівлі людьми звертайтесь до суб’єктів що здійснюють заходи у сфері «Протидія торгівлі людьми, запобігання насильству в сім’ї», за адресою: Луганська область, м. Лисичанськ, вул. Сєвєродонецька, 62:

— відділ у справах сім’ї, молоді та спорту (тел.: (06451) 7-35-43, 7-29-39, 7-33-22);

— служба у справах дітей (якщо це стосується дитини) (тел.: (06451) 7-35-09, 7-26-61);

— центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (тел.: (06451) 7-24-60, 7-26-96);

— до відповідних підрозділів Лисичанського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Луганській області, за адресою: Луганська область, м. Лисичанськ, вул. ім. Д.І. Менделєєва, 71 (тел.: (06451) 7-04-54, 102).

Відділ у справах сім’ї, молоді та спорту Лисичанської міської ради