Про проект допомоги дітям та їх сім'ям які постраждали від мін та вибухонебезпечних предметів

Представництво Данської Ради у справах біженців в Україні (ДРБ) та Данської Групи з розмінування (ДГР) продовжує діяльність щодо допомоги дітям та їх сім’ям які постраждали від мін та вибухонебезпечних предметів за підтримки Дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ та Уряду Німеччини. Діяльність реалізується на території Донецької та Луганської областей (підконтрольні державним органам України території).

Головна мета діяльності: сприяти розвитку системи допомоги дітям, які постраждали від мін та вибухонебезпечних предметів внаслідок збройного конфлікту на Сході України з метою створення програми комплексної допомоги.

У рамках діяльності планується організувати соціально-правовий супровід постраждалих сімей для вирішення їх нагальних питань, виниклих в результаті інцидентів з мінами та вибухонебезпечними предметами.

Шановні мешканці, якщо ви відноситись до цієї категорії громадян просимо звернутися до Представництва ДРБ-ДГР або повідомити:

— будь-яку відому інформацію, щодо інцидентів, де є діти чи батьки, що постраждали від мін та вибухонебезпечних предметів внаслідок збройного конфлікту на Сході України;

— контакти ДРБ-ДГР сім’ям, в яких діти постраждали від мін та вибухонебезпечних предметів внаслідок збройного конфлікту на Сході України. Просимо на даному етапі включити дітей, які отримали поранення внаслідок необережного поводження з вибухонебезпечними предметами або у разі випадкового зіткнення з мною або розтяжкою (але не під час обстрілу);

— контакти ДРБ-ДГР сім’ям, в яких є дорослі, які мають дітей, постраждалих від мін та вибухонебезпечних предметів на Сході України.

За додатковою інформацією звертатися на контактні номери відділу соціально-правового захисту:

Маріуполь: 095-430-54-97, 093-438-61-31;

Слов’янськ: 066-573-87-50, 073-461-68-71.

Зазначимо, що вибухонебезпечні предмети (ВНП) — це всі боєприпаси, що містять вибухові речовини, ядерне паливо чи матеріали ядерного синтезу, а також біологічні та хімічні речовини. Міна — це боєприпас, призначений для розміщення під землею, на землі або біля землі чи іншої поверхні, який вибухає від присутності, близькості або контакту з особою чи транспортним засобом.

За інформацією Представництва Данської Ради у справах біженців в Україні (ДРБ) та Данської Групи з розмінування (ДГР)