У Лисичанську відбувся тренінг для батьків-вихователів прийомних сімей «Особливості психологічних кордонів особистості»

изображение_viber_2020-09-23_15-24-05Сьогодні, 23 вересня, фахівцями із соціальної роботи Лисичанського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно із координатором психологічної служби благодійної недержавної організації «СОС Дитячі Містечка Україна» Олексієм Гелюхом було організовано та проведено тренінг для батьків-вихователів прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу на тему «Особливості психологічних кордонів особистості».

Під час зустрічі було розглянуто питання особистих кордонів, а саме як допомогти дитині сформувати їх та навчити захищати. Актуальність питання особистих кордонів для батьків-вихователів та прийомних батьків, полягає в тому, що виховуючи дітей — сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, вони повинні навчити дитину усвідомлювати свою цілісність, а саме власні переконання, потреби, інтереси, бажання, цінності, але для цього, безумовно, вони повинні мати навики відстоювання власних інтересів та прав.

изображение_viber_2020-09-23_15-24-06Тренінг пройшов у сприятливій атмосфері, батьки-вихователі проявляли зацікавленість та активність. Учасники заходу отримали нові знання щодо особистих кордонів та усвідомили необхідність цього принципу виховання як важливої умови для формування та збереження здорових стосунків як із самим собою, так і з оточуючими.

Лисичанський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді