Лисичанський терцентр проводить пізнавальні заходи

Літні люди та особи з інвалідністю, які перебувають на обслуговуванні в Лисичанському територіальному центрі соціального обслуговування мають змогу активно та цікаво проводити свій вільний час. Адже для них в терцентрі організовують різноманітні заходи: святкові, навчальні, пізнавальні, розважальні тощо.

На черговому пізнавальному занятті підопічні відділення денного перебування знайомилися з біографією та творчістю українського художника-модерніста Василя Кричевського.

Під час заходу фахівці терцентру розповіли про вклад Василя Григоровича у розвиток української культури у різноманітних напрямках. Видатний і своєрідний маляр-пейзажист, педагог і мистецтвознавець, він одночасно виступав новатором в архітектурі, в книжковій графіці, в ужитковому мистецтві та в оформленні театральних і кінематографічних вистав, працював у прикладному мистецтві: за його проєктами виробляли килими, вибійки, меблі, вишивки, посуд — все це він творив, черпаючи своє натхнення з мистецької творчості українського народу.

Також Василь Кричевський був вченим і досліджував українське народне мистецтво й будівництво, вивчав етнографію та археологію України.

Присутні були вражені творчістю видатного митця та отримали масу позитивних емоцій від перегляду його робіт.

Завдяки таким заходам підопічні отримують нові знання, з користю проводять вільний час, спілкуються та знаходять нових друзів.

Лисичанський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)