Уряд ухвалив зміни, які допоможуть дітям-сиротам і дітям без батьківського піклування швидше потрапляти в родини

Усиновлення

- Родина зможе забрати дитину до себе раніше, ніж буде винесене рішення суду. Для тимчасового влаштування потрібно мати позитивний висновок про доцільність усиновлення й відповідність інтересам дитини й подати до суду заяву про усиновлення дитини.

- Термін дії довідки про навчання кандидатів збільшується до 24 місяців, а саму довідку видаватимуть протягом 5 робочих днів замість 10.

- Служби у справах дітей на місцях отримають доступ до інформації про дітей на регіональному обліку. Обласні ССД — до дітей на обліку в інших регіонах і на національному обліку. Тобто більше дітей і більше потенційних усиновлювачів матимуть шанси зустріти одне одного.

Опіка / піклування

Людина, яка перебуває в шлюбі та хоче оформити опіку/піклування над дитиною, поки другий з подружжя служить, подаватиме висновок про стан здоров’я тільки від себе. Військовослужбовець — після повернення.

Тимчасове влаштування

Родини, в які тимчасово влаштовують дітей (сім’ї родичів, знайомих, а також прийомні та ДБСТ) отримуватимуть грошову допомогу ще до того, як дитина набуде статусу сироти або позбавленої батьківського піклування.

Кожній дитині потрібна родина. Крок за кроком спрощуємо шлях дітей до своїх родин.