У ДПІ м. Лисичанська відбувся загальний семінар

У ДПІ м. Лисичанська відбувся загальний семінар присвячений новаціям податкового законодавства та внесенню останніх змін до Податкового кодексу України (ПКУ). На семінарі були присутні юридичні та фізичні особи міст Лисичанська, Новодружеська та Привілля.

Зі вступним словом до присутніх звернулася в. о. начальника ДПІ у м. Лисичанську Ніна Кравченко. Вона акцентувала увагу присутніх на наявності та роботі електронних сервісів та приділила особливу увагу питанню подолання корупції та можливості повідомлення про корупційні діяння або неправомірні дії працівників податкових органів на інтерактивний сервіс «Пульс».

Актуальним питанням оподаткування підприємницької діяльності та порядку надання до податкового органу повідомлень про прийняття на роботу був присвячений виступ начальника управління доходів і зборів з фізичних осіб Сергія Макаренко. Він акцентував увагу на тому, що: Постановою КМУ від 17.06.2015 р. № 413, затверджено форму Повідомлення про прийняття працівника на роботу. Таке Повідомлення подається до податкового органу за місцем реєстрації і сплати єдиного соціального внеску (ЄСВ). Отже, якщо роботодавець має філії тощо, в яких працюють працівники і ПДФО з їх зарплати сплачується за місцем неосновної податкової реєстрації — за місцем філії, а ЄСВ — за місцем основної реєстрації головного підприємства, то у разі прийняття працівників до таких філій Повідомлення подається до податкового органу за місцем основної реєстрації і сплати ЄСВ (за місцем подачі персоніфікації).

На семінарі також були розглянуті такі питання, як: зміни у податковому законодавстві щодо ПДВ з 01 липня 2015р., ставки земельного податку, право громадян на звернення по податкових органів та доступу до публічної інформації; роботі Центра обслуговування платників податків.

Фахівці ДПІ приділили особливу увагу і відповідям на запитання учасників семінару.

Зустріч пройшла у доброзичливій та конструктивній атмосфері. Було надано відповіді на усі поставлені запитання та визначено формат подальшого співробітництва.

Державна податкова інспекція у м. Лисичанську