Оновлена ЄСВ - звітність: коли звітувати по нових формах

ДПІ у м. Лисичанську звертає увагу: Міністерством фінансів оновлено Порядок формування і надання страхувальниками звіту про суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затверджений його наказом від 14.04.15 р. № 435 (далі — Порядок). Разом з ним оновлено і відповідні довідники і форми звітності по єдиному внеску.

Перш за все відзначимо: істотно змінилася таблиця 1 звіту по єдиному внеску з огляду на те, що з 01.01.2016р. єдиний внесок з сум заробітної плати (доходу) застрахованих осіб не утримують. Тому відповідні рядки із звітності вилучені. Разом з тим в звіті передбачена можливість віддзеркалення, зокрема, до удержання єдиного внеску у зв’язку з виправленням помилок за періоди до цієї дати.

Відмітимо, згідно Порядку, якщо звіт по єдиному внеску за попередній звітний період (періоди) до 2016 року не надавали, то нині його подають в податкову по «старій» формі, що діяла з 01.05.15 р.

У свою чергу, як повідомляють контролери на офіційному веб-сервері — сайті ГФСУ (http://sfs.gov.ua), звітність по єдиному внеску по «нових» формах надають з 01.07.2016р. за червень 2016 року.

Державна податкова інспекція у м. Лисичанську