З початку року платники Лисичанського регіону сплатили понад 4 млн. грн. плати за землю

«За перше півріччя 2016 року до місцевого бюджету надійшло 4,6 млн. грн. плати за землю. Із загальної суми  3,4 млн. грн. надійшло від платників податків - юридичних осіб та 1,2 млн.грн. -  від фізичних.    

На сьогодняшній день, надходження плати за землю  перевищили минулорічні на 0,7 млн.грн.» - про це повідомила в. о. начальника ДПІ у м. Лисичанську Ніна Кравченко.

«Такі показники надходжень до бюджету досягнуті завдяки застосуванню у ДПІ у м. Лисичанська  ефективних методів адміністрування податкових платежів, впровадженню цивілізованих механізмів роботи нашої служби, покращенню сервісного обслуговування представників бізнесу та сумлінному виконаню платниками своїх обов’язків перед державою» - зауважила Ніна Миколаївна.

Нагадаємо: відповідно до Податкового кодексу України податок на майно у вигляді плати за  землю - це обов'язковий платіж, що стягується з власників земельних ділянок і земельних часток (паїв), а також постійних землекористувачів. Власники землі і землекористувачі сплачують плату за землю з дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою.