З початку року мешканці Лисичанського регіону задекларували вже понад 9 млн грн. доходів

фото2010 За словами в.о. начальника Управління податків і зборів з фізичних осіб ДПІ у м.Лисичанську Михайла Мельника: «З початку поточного року громадяни міст Лисичанська, Новодружеська та Привілля задекларували податкове зобов’язання з податку на доходи фізичних осіб у сумі 220,3 тис. грн, сума військового збору до сплати складає 49,4 тис. грн. Про свої статки, отримані у 2016 році, прозвітували 176 громадян. Загальна сума задекларованого ними доходу становить 9 млн 355 тис. грн».

Так, найбільші доходи за минулий рік задекларували 39 мешканців Лисичанського регіону у вигляді спадщини — 3 млн 82 тис. грн.

46 громадян задекларували дохід від продажу (обміну) рухомого або нерухомого майна та інших доходів на 997,1 тис. грн.

Ще 91 декларанту повернуто 105,1 тис.грн податку на підставі поданої декларації про застосування податкової знижки.

Для зручності декларантів на веб-порталі ДФС України функціонує сервіс «Декларування он-лайн» (www.sfs.gov.ua), в якому детально пояснюється порядок заповнення податкової декларації та додатків до неї та надається можливість надіслати заповнену декларацію в електронному вигляді.

Для цього платнику достатньо мати ключ цифрового підпису та відповідне програмне забезпечення, які органи фіскальної служби надають безкоштовно.

Нагадуємо! Подати декларацію, отримати фахові консультації щодо її заповнення та бланки декларацій можна в Центрі обслуговування платників за адресою: м. Лисичанськ, вул. ім. В.Сосюри, 347, I поверх, з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 18:00.

Державна податкова інспекція у м. Лисичанську