На 5 мільйонів більше ніж в попередньому році отримав місцевий бюджет Лисичанського регіону від платників єдиного податку

«За вісім місяців поточного року, юридичні та фізичні особи — підприємці, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, сплатили до бюджету 12 млн 432,1 тис грн єдиного податку, — повідомив завідувач сектору податків і зборів з фізичних осіб ДПІ у м. Лисичанську Сергій Макаренко. — Це на 5 млн 48,5 тис. грн більше, ніж за відповідний період минулого року».

За його словами: «Основну частину надходжень з цього податку — 10 млн 125,7 тис грн забезпечили фізичні особи. Юридичні ж особи — платники єдиного податку спрямували до бюджету 2 млн 306,4 тис грн.»

Нагадаємо: з 1 січня 2017 року набули чинності зміни щодо збільшення ставок єдинникам І та ІІ груп. А саме, І групи — у межах до 10 % розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого законом на 1 січня податкового (звітного) року, ІІ групи — у межах до 20 % розміру мінімальної заробітної плати (тобто 160 та 640 гривень відповідно). Крім того, єдинники ІІ та ІІІ груп визначають суму єдиного внеску у розмірі не менше мінімального страхового внеску на місяць, тобто 704 грн на місяць та зобов’язані її сплатити незалежно від того, отримували вони цього місяця дохід чи ні. Для спрощенців І групи мінімальна сума ЄСВ складатиме не менше 0,5 мінімального страхового внеску, тобто 352 грн на місяць.

Звертаємо увагу! Платники єдиного податку першої і другої груп сплачують єдиний податок шляхом здійснення авансового внеску не пізніше 20 числа (включно) поточного місяця.

Державна податкова інспекція у місті Лисичанську