Куди слід подавати декларацію про майновий стан і доходи переселенцю

Податковим кодексом України передбачено, що у разі необхідності фізичні особи — платники податків зобов’язані подавати контролюючим органам відомості про зміну даних, які вносяться до облікової картки протягом місяця з дня виникнення таких змін шляхом подання відповідної заяви за формою та у порядку, визначеними центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну фінансову політику.

Відповідно до Положення про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб — платників податків, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 29.09.2017р. № 822, фізичні особи — платники податків зобов’язані інформувати контролюючі органи про зміну даних шляхом подання заяви за формою № 5ДР. Таким чином, платник податку — переселенець, який вніс відомості про зміну місця проживання відповідно до Закону України від 11 грудня 2003 року N1382-IV «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні», із змінами і доповненнями, подає декларацію про майновий стан і доходи до контролюючого органу за місцем його реєстрації як тимчасового переселенця за умови подання заяви за формою № 5ДР.

ДПІ у м.Лисичанську нагадує: подати декларацію, отримати фахові консультації щодо її заповнення та бланки декларацій можна в Центрі обслуговування платників ДПІ у м.Лисичанську за адресою: м. Лисичанськ, вул. ім.В.Сосюри, 347, I поверх, з понеділка по четвер з 9:00 до 18:00, у п’ятницю з 9:00 до 16:45.

Державна податкова інспекція у м.Лисичанську