Порядок сплати податку на нерухомість неповнолітньою особою

ДПІ у м.Лисичанську, в рамках реалізації правопросвітницького проекту «Я маю право!», повідомляє: відповідно до пункту 99.2 Податкового кодексу України (далі — ПКУ) грошові зобов’язання неповнолітніх осіб ви­конують їх батьки (усиновителі), опікуни (піклувальники) до набуття неповнолітніми особами цивільної дієздатності в повному обсязі. Неповнолітньою вважається дитина у віці від чотирнадцяти до вісімнадцяти років (стаття 6 Сімейного кодексу України).

Батьки (усиновителі) неповнолітніх і неповнолітні у разі невиконання грошових зобов’язань неповнолітніх несуть солідарну майнову відповідальність за погашення грошових зобов’язань та/або податкового боргу.

Нагадуємо: згідно із статтею 266 ПКУ податкове/податкові повідомлення-рішення про сплату суми/сум податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, обчисленого відповідно до підпункту 266.7.1 ПКУ, та відповідні платіжні реквізити надсилаються (вручаються) платнику податку на нерухомість — фізичній особі контролюючим органом за місцем його податкової адреси (місцем реєстрації) до 1 липня року, що настає за базовим податковим (звітним) періодом (роком). Податкове зобов’язання за звітний рік з податку на нерухомість сплачується фізич­ними особами протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.

Державна податкова інспекція у м. Лисичанську