На 696,6 тис. грн. більше, ніж у минулому році, сплатили до бюджету Лисичанські підприємці

«На обліку у ДПІ м. Лисичанська на сьогоднішній день зареєстровано 2428 фізичних осіб — підприємців — платників єдиного податку. Кількість підприємців — „спрощенців“ у 2012 році, за той же період складала 2405 чоловік. Динаміка зростання кількості суб’єктів підприємницької діяльності у м. Лисичанську за останні роки залишається позитивною і це за умови, що багато підприємців припинили свою діяльність» — про це повідомила Ольга Межуєва — начальник управління оподаткування фізичних осіб.

З початку року лисичанські підприємці сплатили до бюджету 1272,7 тис. грн., перевищивши торішні надходження від цього податку на 696,9 тис. грн.

Здійснюючи свою діяльність, підприємці не повинні забувати про документальне підтвердження і відображення доходів і витрат в книгах обліку. Тому державна податкова інспекція у м. Лисичанську нагадує: фізичні особи — підприємці — платники єдиного податку зобов’язані зберігати первинні документи, на підставі яких заповнювалися дані книги обліку доходів і витрат та складалася податкова декларація платника єдиного податку. До таких документів належать зокрема, виписка з банку, квитанція, чек (або документ довільної форми про готівкову оплату товарів, робіт, послуг) якщо вони отримувалися у громадян або фізичних осіб — підприємців.

Первинні документи слід зберігати не менше ніж 1095 днів з дня подання податкової декларації або іншої податкової звітності, для складання якої вони використовуються.

«За не збереження первинних документів до платників єдиного податку можуть бути застосовані штрафи в розмірі 510 гривень. Ті ж самі дії, вчинені платником податків, до якого протягом року було застосовано штраф за аналогічне порушення, тягнуть за собою накладення штрафу у розмірі 1020 гривень. Відповідальність за порушення строків зберігання документів встановлені статтею 121 Податкового кодексу» — підкреслила податківець.

Сектор взаємодії із ЗМІ та громадськістю ДПІ у м. Лисичанську ДПС в Луганській області