Адміністративний позов задоволено у повному обсязі

«Початок відліку нової податкової історії в Україні вплинув і на формування судової практики з питань, що стосуються податкових правовідносин, зокрема в частині погашення (стягнення) податкового боргу.

Нормами Податкового кодексу України встановлено, що органи ДПС наділені правами щодо звернення до суду під час здійснення заходів з погашення (стягнення) податкового боргу платника податків» — про це повідомив начальник юридичного відділу ДПІ у м. Лисичанську Олександр Жадан.

Юридичним відділом ДПІ у м. Лисичанську, з початку 2013 року, було підготовлено та направлено до суду 15 адміністративних позовів на загальну суму 4007,91 тис. грн., щодо стягнення коштів з рахунків платника податків у банках, обслуговуючих такого платника податків.

Такі дії податківців мають певні результати. Так, наприклад, у лютому поточного року ДПІ у м. Лисичанську звернулася до суду з позовом про стягнення коштів з рахунків платника податків КП «С» у банках, обслуговуючих такого платника податків на суму 454,29 тис. грн., в зв’язку з самостійним непогашенням узгодженої суми податкового боргу.

«Під час судового розгляду даного позову ДПІ у м. Лисичанську, судом було надано належну правову оцінку підставам та доводам ДПІ у м. Лисичанську, в результаті чого адміністративний позов було задоволено у повному обсязі та стягнуто з боржника КП „С“ 454,29 тис.грн.» — підкреслив податківець.

Сектор взаємодії із ЗМІ та громадськістю ДПІ у м. Лисичанську ДПС у Луганській області