Декларування доходів - конституційний обов'язок кожного громадянина

Триває розпочата 1 січня 2013 року кампанія декларування громадянами доходів, одержаних у 2012 році. Нинішній етап декларування вимагає від податківців застосування нетрафаретних методів роботи а детальної поінформованості щодо соціально-економічного стану різних категорій населення, уміння віднаходити приховані резерви сплати податків з доходів фізичних осіб. Та не менш важлива вимога сьогодення — обізнаність громадян та дотримання високих етичних норм у ставленні до кожного платника податків.

У рамках кампанії «Декларування-2013» волонтери — студенти разом з членами місцевого осередку Всеукраїнської громадської організації «Асоціація ветеранів державної податкової служби України» проводять щонедільні акції добровільних помічників у супермаркетах, банках, магазинах великих торгівельних мереж, на вулицях міста Лисичанська та міст-супутників Новодружеська та Привілля.

Про те хто має обов’язково задекларувати доходи отримані торік, як правильно це зробити, куди і в які терміни подати декларацію, як скористатися податкової знижкою, де і в який час можна отримати консультацію та допомогу при заповненні декларації розповідали громадянам добровільні помічники та дарували на згадку про зустріч друковану продукцію із соціальною рекламою по декларуванню, яскраві кульки із символікою декларування, примірники газети «Налоговый калейдоскоп».

Такий підхід справив позитивне враження на громадян. Вони дякували за нагадування про необхідність декларування, кваліфіковану допомогу та змістовну інформацію у запропонованій друкованій продукції. Дехто відразу пообіцяв завітати до податкової інспекції.

«Зусилля податківців, насамперед, спрямовані на те, щоб у суспільстві формувати відповідальне ставлення до виконання своїх податкових зобов’язань, адже декларування доходів — це конституційний обов’язок кожного громадянина» — впевнений начальник ДПІ у м. Лисичанську Олександр Легков.

Сектор взаємодії із ЗМІ та громадськістю ДПІ у м. Лисичанську ДПС в Луганській області