Президент підписав Закон про зміни до Бюджету, які забезпечують збільшення соціальних стандартів з 1 вересня

Президент України Петро Порошенко підписав Закон «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік», які забезпечують підвищення пенсій, соціальних стандартів та заробітних плат працівникам бюджетної сфери.

«Наша команда зробила все можливе, щоб вже з 1 вересня було забезпечено це зростання, нехай і на скромну величину від 13 до 18%», — сказав Глава держави під час підписання Закону на засіданні Національної ради реформ.

Цей крок Президент назвав першим результатом реального впровадження реформ, для здійснення якого влада зробила все можливе. «Фактично в умовах війни нам вдалося уникнути дефолту, досягти макрофінансової стабільності, стабілізувати банківську систему. Ми змогли, в тому числі і завдяки злагодженій, ефективній роботі, знайти кошти для того, щоб підвищити заробітні платні не з 1 грудня, а з 1 вересня», — наголосив Петро Порошенко, відзначивши окремо той факт, що вдалося не просто сконцентрувати кошти на казначейському рахунку, але й переконати зарубіжних партнерів з МВФ, Світового банку, партнерів, які допомагають нам на двосторонній основі, що це сталі доходи, які вже на надійній основі забезпечують дохідну частину Державного бюджету.

Президент позитивно оцінив злагоджену роботу депутатського корпусу, який підтримав ухвалення цього Закону. «Я пишаюся Українським Парламентом, який знайшов в собі сили об’єднатися і продемонструвати не лише Українському народу, а всьому світу надзвичайно відповідальну поведінку в ці непрості часи», — сказав він.

Глава держави висловив впевненість в тому, що впровадження реформ сприятиме поліпшенню економічної ситуації. «Ми дійсно докладаємо максимум зусиль для того, щоб забезпечити і відновити економічне зростання. Я сподіваюся, що це відбудеться вже наступного року і забезпечить збільшення соціальних стандартів у ще ширших масштабах, ніж цей перший крок», — сказав Петро Порошенко.

Закон № 704-VIII «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік» Верховна Рада України прийняла 17 вересня 2015 року.

Луганська обласна військово-цивільна адміністрація