Луганська обласна військово-цивільна адміністрація розробила механізм, який унеможливить незаконне переміщення товарів на окуповану територію

Георгій Тука підписав розпорядження «Про організацію взаємодії місцевих органів державної влади та територіальних органів центральних органів виконавчої влади з питань контролю за переміщенням вантажів (товарів) до населених пунктів, розташованих вздовж лінії розмежування сторін, між блокпостами першого та другого рубежів».

Мова йде про те, щоб унеможливити незаконне переміщення товарів на окуповану територію. Раніше «контрабандисти» проїжджали блокпости першого рубежу з документами на перевезення вантажу, так би мовити, для забезпечення потреб населених пунктів, розташованих уздовж лінії розмежування. Але обсяги цих «потреб» були колосальні. Можна було зустріти цілі фури, які згідно з документами везли продукти в магазин у село, у якому проживає не більше 50 душ. Куди везли товар? Питання риторичне.

Обласною ВЦА розроблено механізм, відповідно до якого щомісячно буде визначено перелік суб’єктів господарської діяльності, яким дозволено переміщення вантажів (товарів) до населених пунктів, розташованих уздовж лінії розмежування сторін, між блокпостами першого та другого рубежів з визначенням обсягу вантажу, який перевозиться кожним із суб’єктів господарювання. Цей перелік буде оновлюватися щомісячно. Дані про обсяг товару та необхідну кількість основних продуктів харчування для забезпечення потреб мешканців населених пунктів буде надаватися керівниками районних ВЦА, розташованих на лінії розмежування. Список суб’єктів господарської діяльності, яким дозволено перевезення товарів, буде передаватися на блокпости та опублікований на офіційному сайті Луганської обласної ВЦА щомісячно.

«Я маю намір поставити крапку в боротьбі з незаконним переміщенням товарів у регіоні, а мобільні групи допоможуть мені забити останній цвях у труну „контрабандистів“ та їх поплічників. Ця маленька війна за велике „бабло“ сильно затягнулася і, на жаль, коштувала багатьом життя», — відзначив керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука.

Луганська обласна військово-цивільна адміністрація