У Сєвєродонецьку вшанували переможців ХХІІ обласного конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Луганської малої академії наук учнівської молоді

На базі Сєвєродонецької міської дитячої музичної школи № 1 відбулася зустріч керівництва Луганської обласної державної адміністрації з переможцями ХХІІ обласного конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН та відкриття музейної експозиції «Народна війна». У заході взяли участь більш ніж 200 учнів-членів Луганської обласної малої академії наук, їх педагоги, наукові керівники та гості з 9 міст і районів Луганщини.

Привітати переможців прийшли заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик, заступник директора Департаменту освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації — начальник управління освіти та науки Тетяна Ткачова, директор Національного центру «Мала академія наук України», лауреат Державної премії в галузі освіти, кандидат філософських наук Оксен Лісовий.

«В складний час для нашої області й країни в цілому виховання талановитої учнівської молоді — одне з пріоритетних напрямів роботи Луганської облдержадміністрації. Саме учні, які сидять сьогодні у залі — це майбутнє нашої держави, яку вони мають активно розбудовувати», — підкреслила Ольга Лішик.

Також юних манівців Луганщини привітав директор Національного центру «Мала академія наук України» Оксен Лісовий. Висловлюючи шану педагогам, він нагородив Подяками Почесного голови Малої академії наук України та Голови Академії наук України педагогів та окремі педагогічні колективи навчальних закладів Луганської області.

Переможців конкурсу Тетяна Ткачова нагородила Грамотами та цінними подарунками Департаменту освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації.

Були названі імена переможців конкурсу, які з гідністю довели, що їх знання є ґрунтовними, а наукові дослідження є хоч і невеликим, але все ж таки внеском у справжню науку: 28 переможців у 21 секціях, серед яких найкращі результати отримали:

Верещак Анастасія, учениця 11 класу Біловодської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів у секції «Історія України»;

Прокаєва Анастасія, учениця 11 класу комунального закладу «Навчально-виховний комплекс школа І-ІІ ступенів-ліцей Гарант» м. Лисичанська у секції «Філософія»;

Нагорна Анастасія, учениця 11 класу Сєвєродонецької гуманітарно-естетичної гімназії у секції «Українська мова»;

Щеглаков Іван, учень 10 класу Лисичанської багатопрофільної гімназії у секції «Правознавство»;

Юшина Альона, учениця 10 класу Лисичанського багатопрофільний ліцей у секції «Російська мова»;

Клименко Марія, учениця 11 класу Вишневської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Старобільського району, вихованка Очно-заочної школи Луганської МАН у секції «Українська література».

Учасники та гості заходу ознайомилися з виставкою «Народна війна», де на 29 стендів були представлені близько 70 тис. досі невідомих науковцям архівних документів історії України з 1917 по 1945 роки. Представив виставку Почесний Голова Київського товариства «Меморіал» Роман Круцик. Цю пересувну виставку було передано Луганській обласній малій академії наук України й у подальшому вона буде представлена в усіх містах і районах Луганщини.

Під час заходу виступили Заслужений артист України Тарас Компаніченко та гурт «Хорея Козацька».

Наступний етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких та науково-технічних робіт — це захист робіт на загальноукраїнському рівні.

Луганська обласна військово-цивільна адміністрація