Привітання голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза з нагоди Дня Соборності України

Шановні земляки!

Щороку 22 січня в нашій державі відзначається День Соборності України. Майже сторіччя тому був підписаний Акт злуки між Українською Народною Республікою (УНР) і Західно-Українською Народною Республікою (ЗУНР).

Відтоді наша земля пережила голод, репресії, війну і комуністичний режим, домігшись, у результаті, визнаної всім світом незалежності. Але тема об’єднання, на жаль, не перестала бути для українців актуальною. Це свято є дуже символічним, і тому так важливо розуміти його значимість. Особливо тут, на сході країни!

Сьогодні Україну знову намагаються розірвати на частини, посіяти розбрат. У День Соборності я пропоную не озиратися назад, а думати про інше: як зупинити агресію і розбудувати рідний край. Будь-яка війна рано чи пізно закінчується миром. Наше завдання — наблизити його. Зробити це можна тільки через діалог, у тому числі — людей по обидві лінії розмежування.

Досить використовувати мову ненависті, настала пора шукати точки дотику! Ми були і залишаємося єдиною Луганщиною, тісно пов’язаною родинними, дружніми і професійними зв’язками. У нас одне минуле і одне, я переконаний, майбутнє!

Я би дуже хотів, щоб у День Соборності ми потягнулися душею один до одного і серцем — до України. Давайте, нарешті, підберемо потрібні слова, якими пояснимо тим, хто намагається нас розділити лінією розмежування, що ми — єдиний народ. Луганщина і Україна у нас — одна!

Голова Луганської обласної державної адміністрації — керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз