Ініціатива ЄС «Європейський корпус солідарності» відкриває можливості для молодих людей

10 серпня 2018 року Європейська Комісія оголосила конкурс з відбору проектів в рамках ініціативи ЄС «Європейський корпус солідарності», яка відкриває можливості для молодих людей проводити волонтерську діяльність, стажуватись, знаходити робочі місця, а також реалізовувати свої власні проекти направлені на сприяння солідарності в європейському суспільстві.

Зазначена ініціатива ЄС розрахована на 2018-2020 роки з бюджетом 375,6 млн. євро.

Учасники можуть брати участь в широкому спектрі проектів, допомагаючи вирішувати складні ситуації в Європі, зокрема, надавати допомогу у запобіганні стихійних лих або відновлювальних роботах, сприяти роботі центрів шукачів притулку, допомагати у вирішенні соціальних проблем в громадах тощо.

Тривалість проектів, які, як правило, реалізуються в державах-членах ЄС, — від двох до дванадцяти місяців. Участь у проектах в рамках Європейського корпусу солідарності можуть брати молоді люди у віці 18-30 років, які проживають в державах — членах ЄС та країнах-партнерах. Також у конкурсі можуть взяти участь представники України.

Водночас, участь фізичних осіб від країн-партнерів, у тому числі від України, обмежена лише проектами у сфері волонтерської діяльності. Юридичні особи можуть брати участь у таких проектах в якості партнерів.

Потенційним учасникам необхідно зареєструватися та подати заявку через Європейський молодіжний портал

Реєстрація для учасників від країн-партнерів буде відкрита з вересня 2018року.

Більш докладну інформацію щодо умов участі в ініціативі, цілей та пріоритетів, доступного фінансування, вимог та критеріїв, що висуваються до учасників, можна отримати за посиланням

Джерело

 

Луганська  обласна державна адміністрація