Перший заступник керівника Луганської обласної військово-цивільної адміністрації: "Реформа місцевого самоврядування на території Луганської області вже почалася"

13 травня у прес-центрі за участю першого заступника керівника Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Михайла Пухтаєвича та експерта офісу реформ у Луганській області Ігоря Агібалова пройшов традиційний брифінг для ЗМІ з питання реалізації Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» на території Луганської області.

Під час брифінгу спікери розказали про ключові моменти та переваги закону. Зокрема, про добровільність об’єднання територіальних громад, отримання повноважень на розпоряджання землею та суттєвого розширення переліку джерел надходження до бюджетів, надходження від екологічного збору, розпорядження бюджетними трансферами.

«Так чи інакше реформа місцевого самоврядування вже почалася на території Луганської області. З ініціативи керівника Луганської обласної ВЦА території, підконтрольній українському Уряду, підпорядковано вже низку населених пунктів, у яких люди не отримували виплат через свою адміністративну приналежність до тимчасово окупованих територій», — наголосив Михайло Пухтаєвич.

Ігор Агібалов розповів про діяльність офісу реформ у Луганській області.

«Завдання офісу реформ — у партнерстві з обласною адміністрацією встановлення комунікацій з громадами, роз’яснювальна робота, і якраз перед брифінгом було проведено засідання робочої групи на чолі з першим заступником обласної військово-цивільної адміністрації, під час якого було вирішено зібрати контактних осіб, які б почали доводити інформацію і займатися координацією реформи на місцях», — сказав Ігор Агібалов.

Луганська обласна військово-цивільна адміністрація