Працівники Лисичанського відділу поліції попереджають: "Бережіться телефонних шахраїв!"

У зв’язку з поширенням випадків, коли до громадян телефонують невідомі і вимагають гроші за нібито звільнення затриманих родичів з поліції, правоохоронці нагадують основні правила, як не стати жертвами зловмисників.

Якщо ви отримали дзвінок від «близького родича або знайомого» про те, що він потрапив в неприємну ситуацію та йому загрожує відкриття кримінального провадження, і вас просять передати гроші нібито співробітнику правоохоронних органів, задайте ряд прямих запитань. Вони повинні бути такими, відповіді на які знаєте тільки ви і ваш родич. Також для перевірки ви можете попросити описати свій зовнішній вигляд.

Запитайте, в який відділ поліції доставлено родича, після чого перевірте інформацію, зателефонувавши до чергової частини.

Після закінчення телефонної розмови, спробуйте зв’язатися з родичем або зателефонуйте його друзям, які можуть знати про його місцезнаходження.

Ні в якому разі не переказуєте гроші на чужі рахунки, не називайте свою адресу, куди можуть приїхати сумнівні люди, щоб забрати гроші. Пам’ятайте, що зловмисники користуються вашим розгубленим емоційним станом виключно у власних цілях.

Працівники Лисичанського відділу поліції закликають громадян бути уважними і пильними. Бережіть себе і своє майно!

Лисичанський відділ Головного управління Національної поліції в Луганській області