УВАГА! Громадяни, які добровільно здадуть зброю, звільняються від кримінальної відповідальності

З 1 по 31 жовтня 2019 року на Луганщині проводиться місячник здачі зброї, боєприпасів та вибухових речовин. Громадяни, які добровільно здадуть поліції будь-яку зброю, що зберігається незаконно, згідно ч. 3 ст. 263 Кримінального кодексу України, звільняються від кримінальної відповідальності.

Лисичанський відділ поліції звертається до громадян та нагадує, що незареєстрована зброя — це не тільки порушення закону, а й причина нещасних випадків. Тож скористайтесь можливістю, здайте до поліції незареєстровану зброю, що знаходиться у незаконному обігу.

Не вступайте у протиріччя з законом.

Особам, які незаконно будуть зберігати вогнепальну зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої, загрожує кримінальна відповідальність включно до позбавлення волі.

Власникам незареєстрованої гладкоствольної, газової або холодної зброї, які добровільно здадуть їх до органів поліції, буде надана можливість, після збору необхідного відповідного пакета документів, зброю оформити у власність, відповідно до чинного законодавства України.

За фактом незареєстрованої зброї, що знаходиться в незаконному обігу, необхідно звертатись за телефоном «102» або до чергової частини Лисичанського ВП ГУНП в Луганській області.

Лисичанський відділ поліції ГУНП в Луганській області