"Пристебни найдорожче!" Ювенальні поліцейські звертаються до батьків з меседжем: дбати про безпеку малечі під час дорожнього руху

Діти – найважливіші пасажири в автомобілі та за їхню безпеку відповідальність несуть саме дорослі. Тож, ювенальні поліцейські вкотре нагадують батькам вимоги пункту 21. «Перевезення пасажирів» Правил дорожнього руху, а саме, як потрібно перевозити дітей у машині.

- пункті 21.11 ПДР передбачає, що дітей на зріст менших за 150 см в автомобілі взагалі можна перевозити лише у дитячих утримувальних системах, що дають змогу пристебнути дитину за допомогою ременів безпеки. Під такою системою Правила мають на увазі дитячі автокрісла та бустери.

- пункт 21.15 Правил вимагає, щоб характеристики дитячої утримувальної системи відповідали масі та зросту дитини, яка у ній перевозиться.

- пункт 21.16 ПДР вимагає, щоб діти перебували у дитячих утримувальних системах у пристебнутому положенні.

Поліцейські наголошують, що саме відповідальне батьківство – це запорука добробуту та щастя дитини, а не вимоги законів чи правил. Тому дбайте про безпеку й здоров’я своєї дитини, використовуйте дитячі утримувальні системи в автівці під час руху!