Управління праці та соціального захисту населення Лисичанської міської ради повідомляє

Постановою Кабінету Міністрів України від 18.08.2017 № 609 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» внесено ряд змін до порядку призначення та надання населенню житлових субсидій.

Відповідно до прийнятих змін розрахунок субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг у жовтні на опалювальний період буде проводитись на підставі доходів за перше півріччя 2017 року.

Таким чином, враховуватимуться більш актуальні доходи громадян.

Також, внесені зміни в частині виплати невикористаних коштів субсидії на опалення та субсидії на тверде паливо і скраплений газ членам сім’ї

Надано можливість у разі смерті особи, якій було призначено субсидію, виплачувати готівкові кошти субсидії на придбання твердого палива і скрапленого газу та частину невикористаної суми субсидії на індивідуальне опалення одній із осіб, з урахуванням яких субсидія розраховувалася.

Набуло змін призначення субсидії за наявності заборгованості з оплати послуг

При призначенні субсидії на наступний термін відтепер враховуватиметься наявність простроченої понад два місяці заборгованості з оплати послуг, якщо загальна її сума перевищує двадцять неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (на сьогодні це — 340 грн.).

Інші зміни

Передбачено, що субсидія не може призначатися одночасно за місцем реєстрації особи і місцем її фактичного проживання.

Також, вказаною Постановою внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 06.08.2014 № 409 «Про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування» та зменшено соціальні нормативи споживання газу для приготування їжі та підігріву води.

Споживання природного газу

Послуга

Норма по

18 серпня 2017 р.

Норма з

19 серпня 2017 р.

На газову плиту

за наявності централізованого гарячого водопостачання

4,4 куб. м. на 1особу

3,3 куб. м. на 1особу

На газову плиту

в разі відсутності централізованого гарячого водопостачання та газового водонагрівача

7,1 куб. м. на 1особу

5,4 куб. м. на 1особу

На газову плиту

та газовий водонагрівач

14 куб. м. на 1особу

10,5 куб. м. на 1особу

Шановні жителі міст Лисичанськ, Новодружеськ та Привілля для призначення житлової субсидії заяви приймаються в УПСЗН за адресою: м. Лисичанськ, вул. Малиновського, буд. 22-А, кабінет 1-А. А також в ЖЕКах за місцем реєстрації.

Телефон для довідок та консультацій: 7-25-55. 
Телефон для попереднього запису: 7-35-97.

Начальник управління праці та соціального захисту населення Олена Єздакова