Відбулося засідання міської комісії з призначення всіх видів державної соціальної допомоги

Сьогодні, 3 квітня, в приміщенні управління праці та соціального захисту населення Лисичанської міської ради відбулося чергове засідання міської комісії з призначення всіх видів державної соціальної допомоги.

Засідання пройшло під головуванням заступника голови комісії, начальника управління праці та соціального захисту населення Олени Єздакової та за участю представників виконавчих органів міської ради, управління Пенсійного фонду України в м. Лисичанську, які входять до складу комісії.

Під час засідання членами комісії було розглянуто 36 заяв, з них:

— 3 заяви щодо призначення державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям;

— 33 заяви щодо призначення житлової субсидії;

По кожній заяві рішення приймається з урахуванням акту обстеження матеріально-побутових умов сім’ї та наданих до заяви документів.

За рішенням комісії житлова субсидія на понаднормову площу житла призначена 5 заявникам, на фактично проживаючих осіб 3 заявникам.

Також, 17 особам житлова субсидія буде призначена у відповідності до вимог діючого законодавства, у зв’язку з отриманням доходів у розмірі меншому ніж мінімальна заробітна плата.

Щодо інших заяв з питання призначення житлової субсидії комісією прийнято відповідні рішення.

В призначенні допомоги малозабезпеченим сім’ям відмовлено одній сім’ї.

З початку 2019 року проведено 12 засідань комісій, на яких розглянуто 1071 заява.

Для довідки: міська комісія з призначення всіх видів державної соціальної допомоги створена відповідно до Порядку призначення і виплати державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24.02.2003 № 250, Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848, Положення про Єдиний державний автоматизований реєстр осіб, які мають право на пільги, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 29.01.2003 № 117.

Управління праці та соціального захисту населення