Про додаткові заходи запобігання поширенню пандемічного грипу та ГРВІ

З 21 по 27 грудня 2009 року призупинити функціонування 1-8-х та 10-х класів загальноосвітніх шкіл міста Лисичанська, з 21 грудня п.р. поновити учбовий процес для випускних 9,11-х класів загальноосвітніх шкіл у зв'язку з необхідністю підготовки до випускних екзаменів та незалежного тестування; припинити на період епідемії функціонування класів, де відсутність учнів складає більш ніж 30% терміном на 10 днів. Таке рішення було прийняте сьогодні членами міської надзвичайної протиепідемічної комісії (НПК) (Постанова № 8 від 18.12.09р. “Про додаткові заходи запобігання поширенню пандемічного грипу та ГРВІ”).

Крім того, начальнику відділу освіти міської ради, керівникам дошкільних, шкільних закладів, ПТУ, технікумів доручено: забезпечити на період епідемії проведення комплексу протиепідемічних заходів та призупинення «кабінетної» системи роботи; забезпечити учнів, викладачів та обслуговуючий персонал респіраторними масками в достатній кількості; функціонування ізоляторів у гуртожитках навчальних закладів (термін – постійно). А також організувати щоденне активне виявлення та відсторонення від навчально-виховного процесу хворих на грип та ГРВІ; на період епідемії посилити протиепідемічний режим в організованих дитячих та підліткових закладах і запровадити постійний моніторинг захворюваності грипом та ГРВІ по закладам міста.

Членами НПК також доручено вищевказаним керівникам на період епідемії припиняти функціонування закладів при відсутності дітей більш ніж 30 % та інформувати про прийняті заходи виконком Лисичанської міської ради та міську СЕС.

Як зазначила секретар міської НПК Марина Голодняк, рішенням Луганської обласної НПК від 14.12.09 року № 8 на території області введений вищий рівень небезпеки поширення грипу типу A(H1N1). На 51-му тижні в місті Лисичанську рівні захворюваності епідемічні, спостерігається перевищення епідемічного порогу захворюваності на грип та ГРВІ в 2,3 рази, показник захворюваності склав 136,3 на 10 тис. населення. Знижена питома вага захворівших дітей, яка склала 49,9%. Показник захворюваності дітей склав 559,9 на 10 тис. населення при епідемічному порозі 208,7 на 10 тис. населення. Епідемічні пороги перевищені по всім віковим групам, зріст захворюваності зареєстровано серед дітей віком 3-6 років та дорослих.