Сергій Шилін зустрів делегатів Міжнародного Шевченківського свята "В сім'ї вольній, новій..."

Вчора, 18 травня, міський голова Сергій Шилін та його заступник Ігор Ганьшин зустрілись з делегатами Міжнародного Шевченківського літературно-мистецького свята «В сім’ї вольній, новій…».

Зазначимо, що у рамках проведення творчих зустрічей до нашого міста завітали Володимир Семистяга – голова Луганської «Просвіти», Заслужений працівник освіти України; Петро Засенко - голова приймальної комісії Національної спілки письменників України; Василь Нечепа – кобзар, народний артист України, лауреат Шевченківської премії; Василь Герасим’юк - лауреат Шевченківської премії; а також Сніжана (Вечорка) Ходзінська (м. Суми), Петро Зарицький (м. Вінниця) та Микола Сіробаба (м. Слов’янськ).

Міський голова Сергій Шилін привітав гостей, подякував за ініціативу та візит, спрямований на зміцнення єдності українців. Під час зустрічі міський голова, його заступник Ігор Ганьшин та гості міста обговорили питання встановлення у м. Лисичанську пам’ятника великому Кобзарю – Тарасу Шевченку.

Зазначимо, що для гостей міста відділ культури міської ради підготував цікаву та різноманітну програму, яка дозволить пізнати історію, культуру та традиції нашого міста. Зокрема, це екскурсія по історичних місцях міст Лисичанськ, Новодружеськ, Привілля (Музей історії гірничої справи, меморіальний комплекс «Привільнянський плацдарм», міський краєзнавчий музей, меморіальний музей В. М. Сосюри, пам’ятник В. М. Сосюри), творчі зустрічі з молоддю та мешканцями міста в ПК ім. В. М. Сосюри, міському ПК, Лисичанському професійному гірничо-промисловому ліцеї та центральній міській бібліотеці.