В Лисичанській міській раді відбулося засідання Координаційної ради

30 травня в Лисичанській міській раді під головуванням заступника міського голови Ігоря Ганьшина відбулося засідання Координаційної ради з питань відпочинку та оздоровлення дітей та підлітків.

В роботі комісії взяли участь начальники відділів Лисичанської міської ради сім’ї, молоді та спорту, культури, служби у справах дітей; представники відділу освіти, дитячої міської лікарні, управління Держпродспоживслужби в м. Лисичанську.

На засідання Координаційної ради були запрошені представники організацій та виробництв міста: ПАТ «Рідкісні гази», КЗ «Лисичанськтепломережа», ПАТ «Пролетарій», ПАТ «Лисичанськвугілля», ЛКСП «Лисичанськводоканал», ТОВ «Лисичанський пивоварений завод».

На порядку денному були розглянуті такі питання:

1. Організація роботи літніх мовних пришкільних таборів з денним перебуванням.

2. Організація роботи табору з денним перебуванням «Рекорд» при КЗ «Лисичанська міська ДЮСШ».

3. Обговорення плану проведення культурно-масових заходів для таборів з денним перебуванням.

4. Дотримання санітарного законодавства в дитячих закладах оздоровлення та відпочинку протягом оздоровчої кампанії.

5. Проблеми функціонування оздоровчого табору місцевої оздоровчої бази «Восход».

По першому питанню доповідала Алла Журило – головний спеціаліст відділу освіти. У своїй доповіді вона надала інформацію про організацію роботи літніх мовних таборів на базі ЗНЗ та про перебіг перевірки готовності таборів, яка проводиться протягом 30-31 травня. Зауважень з боку Лисичанської міської філії ДУ «Луганський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України» до підготовки літніх мовних таборів доки не виявлено.

Робота літніх мовних таборів розпочнеться 6 червня 2017 року, а урочисте відкриття відбудеться 7 червня.

На базі шкіл влітку заплановано охопити відпочинком 800 дітей пільгових категорій.

По другому питанню слухали Андрія Семенова – директора КЗ «Лисичанська ДЮСШ» організацію роботи табору з денним перебуванням «Рекорд» при КЗ «ЛМДЮСШ» та про результати перевірки відповідних служб. Відкриття табору заплановано на 5 червня 2017 року. За 14 днів у «Рекорді» відпочинуть 50 найкращих вихованців ЛМДЮСШ за результатами 2016-2017 навчального року.

З третього питання доповідала Людмила Ткаченко - начальник відділу культури ознайомила присутніх із планом заходів закладів культури в пришкільних мовних таборах на червень 2017 року. На дітей чекає дуже насичена розважально-конкурсна програма, заходи якої допоможуть відкрити творчі здібності кожного вихованця табору.

Попередні підсумки підготовки літніх мовних таборів на базі ЗНЗ та табору з денним перебуванням «Рекорд» при КЗ «ЛМДЮСШ» підвела головний спеціаліст відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарії управління Держпродспоживслужби в м. Лисичанську, яка зазначила, що на сьогодні порушень не виявлено.

Після виступу доповідачів, слово надали представникам організацій і підприємств міста, які ознайомили членів ради із організацією програми оздоровлення і відпочинку дітей працівників влітку 2017 року на підприємствах міста Лисичанськ.

Треба відмітити такі підприємства як ПАТ «Лисичанськвугілля» та ПАТ «ЛИНИК», ЛКСП «Лисичанськводоканал», ПАТ «Рідкі гази», ТОВ «Лисичанський пивоварений завод», які активно працюють у даному напрямку.

Взагалі цими підприємствами заплановано охопити послуги оздоровлення та відпочинку більш ніж 300 дітей у таких таборах як «Заря», «Мрія» (м. Кремінна), ДОЗ «Салют» (смт. Кириловка), база відпочинку «Красная гвоздика» ( м. Бердянськ), Шипілово (с. Шипілово).

Відділ у справах сім’ї, молоді та спорту Лисичанської міської ради