Засідання чергової 45-ї сесії відбулось у Лисичанській міській раді

2 та 10 травня пройшли І та ІІ засідання чергової 45-ї сесії Лисичанської міської ради, яке очолив голова міської ради Сергій Шилін. В роботі сесії взяли участь депутати та їх помічники, міські голови міст Новодружеськ та Привілля, керівники та співробітники органів державної влади, структурних підрозділів міської ради та комунальних підприємств, представники громадськості та засобів масової інформації.

Перед початком сесії було проведене тестування нової системи електронного голосування «ВІЧЕ», яка придбана та встановлена за кошти міжнародних партнерів — USAID UCBI. Депутатами були внесені зміни до Регламенту Лисичанської міської ради, які дають можливість користуватися цією системою.

На початку І засідання 45-ї сесії міський голова зачитав заяву депутата Али Григор’євої про вихід з фракції політичної партії «Опозиційний блок» та депутатської групи «За мир та розвиток Лисичанська», а також про створення депутатської фракції «Лисичани», до якої увійшли позафракційні депутати Юлія Курінна, Ольга Шкарупа (обрані від Радикальної партії Олега Ляшка), Павло Кирилов та Андрій Шеховцов (обрані від ПП «Об’єднання «Самопоміч») .

Депутати заслухали звіт секретаря міської ради Едуарда Щеглакова про здійснення повноважень уповноваженого представника від Лисичанської міської ради на участь у загальних зборах учасників ТОВ ТРК «АКЦЕНТ».

Перед початком ІІ засідання виступив начальник Лисичанського міського управління Держпродспоживслужби Геннадій Шпень з інформацією щодо сказу тварин в м. Лисичанськ. Геннадій Григорович звернувся до депутатів з проханням виділити кошти на придбання пероральної антирабічної вакцини для вакцинації безпритульних тварин в місцях, що контактують з лісовими масивами та зеленими зонами.

Депутатським корпусом були внесені зміни до міського бюджету на 2018 рік та виділені кошти на фінансову підтримку КП ЛМР «Електроавтотранс», ухвалена низка питань щодо регулювання земельних відносин.

Під час пленарного засідання були заслухані та взяті до відома звіти про виконання Програми економічного і соціального розвитку м. Лисичанська на 2017 рік та Програми розвитку земельних відносин у м. Лисичанську на 2015-2017 роки; затверджена низка програм, а саме: Програма економічного і соціального розвитку м. Лисичанська на 2018 рік, Програма сприяння розвитку та підтримки малого і середнього підприємництва в м. Лисичанську на 2018-2020 роки, Програма розвитку земельних відносин м. Лисичанська на 2018-2020 рр., Програма зайнятості населення м. Лисичанська на 2018-2020 роки; внесені зміни до Програми благоустрою та економічного розвитку житлово-комунального господарства м. Лисичанська на 2018 рік.

На засіданні депутатами були ухвалені рішення про застосування Типових правил благоустрою території населеного пункту, про участь у обласному конкурсі проектів місцевого розвитку, про проведення конкурсу з призначення управителя багатоповерхових будинків на території міст Лисичанська, Новодружеська, Привілля, про створення комунальної установи «Лисичанський інклюзивно-ресурсний центр Лисичанської міської ради Луганської області»; внесені зміни до списку присяжних, звільнена від оплати за комунальні послуги Лисичанська міська організація Товариства Червоного Хреста України, встановлений розмір кошторисної заробітної плати на 2018 рік при визначенні вартості робіт по будівництву, реконструкції та капітальному ремонту об’єктів, що споруджуються за рахунок коштів місцевого бюджету.

Окрім того, на засіданні депутати повторно розглянули питання «Про припинення служби в органах місцевого самоврядування та звільнення керуючого справами (секретаря) виконавчого комітету Савченка О.О.». Міський голова Сергій Шилін зачитав обґрунтування свого рішення щодо вето, яке було накладено на рішення міської ради від 04.04.2018 року. Оскільки встановлений законодавством термін розгляду цього питання закінчився, керуючий справами (секретар) виконавчого комітету Олександр Савченко залишився на посаді.

Окрім того, депутати підтримали звернення Донбаського державного технічного університету до керівництва країни щодо неможливості реорганізації університету та об’єднання зі Східноукраїнським національним університетом імені Володимира Даля.

З усіма рішеннями сесії можна ознайомитися на офіційному сайті Лисичанської міської ради в розділі «Органы власти» в термін, передбачений Законом України «Про доступ до публічної інформації».