В Лисичанську відбулось засідання комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати

Сьогодні, 18 травня, в Лисичанській міський раді відбулось засідання комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, а також з питань реалізації заходів, спрямованих на легалізацію найманої праці. Очолив засідання заступник міського голови Максим Головньов.

В роботі комісії взяли участь начальник УПСЗН Олена Єздакова, перший заступник начальника управління ПФУ в м. Лисичанську Світлана Кос’янова, начальник управління з питань праці ГУ Держпраці у Луганській області Вікторія Масуліс, заступник начальника управління економіки Лисичанської міської ради Василь Литвинюк, представник  ДФС у м.Лисичанську Михайло Мельник.

Під час засідання члени комісії заслухали доповіді представників підприємств ПАТ «Лисичанськвугілля», КП ЛМР «Електроавтотранс», ЛФ ДП «РЕМ»  про стан погашення заборгованості із заробітної плати в цих організаціях та заходи, яке вживає керівництво для її ліквідації. За підсумками доповідей комісією були поставлені питання представникам та надані рекомендації щодо врегулювання ситуації на підприємствах.

Також на засіданні було наголошено про необхідність легалізації зайнятості та заробітної плати, дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати, а також підвищення рівня оплати праці ТОВ «Лисичанська інженерно-будівельна компанія». Окрім того голова комісії звернув увагу на дотримання правил звітності, рекомендував враховувати неповний робочий день та неповний робочий тиждень при складанні звітів.