У зв'язку з припиненням постачання електричної енергії на об'єкти Лисичанськводоканалу у міській раді пройшло термінове засідання ТЕБ та НС

Сьогодні, 1 травня, у Лисичанській міській раді відбулось засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС), яке очолив міський голова Сергій Шилін.

Термінове засідання було скликано у зв’язку з припиненням постачання електричної енергії на об’єкти ЛКСП «Лисичанськводоканал» 1 травня 2019 року.

Начальник відділу планово-економічного аналізу управління з виконання політики Лисичанської міської ради в галузі ЖКГ Олена Єрьоменко та директор ЛКСП «Лисичанськводоканал» Олександр Батуков доповіли про ситуацію, що склалася.

Олександр Юрійович зазначив, що 25 квітня 2019 року ЛКСП «Лисичанськводоканал» з ТОВ «ЕНЕРА СХІД» уклало договір на постачання електричної енергії на травень 2019 року.

«На сьогоднішній день підприємство здійснило попередню оплату у розмірі порядку 30% від суми, визначеної в договорі. Протягом 10 днів планується виконати повну оплату договірних обсягів. Підприємство доклало максимальних зусиль для здійснення оплати в розмірі 1,25 млн. грн., зосереджуючи усі кошти на оплату електричної енергії, таким чином, відкладаючи виплату заробітної плати та проведення необхідних планових ремонтів та здійснення заходів з підготовки до осінньо-зимового сезону 2019-2020р.р. З метою запобігання шкоди, яка може бути завдана населенню міст Лисичанськ, Новодружеськ та Привілля, а також, екологічному стану та майну громади, підприємством було подано позов про припинення зловживання правом на відключення об’єктів єдиної технологічної системи ЛКСП „Лисичанськводоканал“ як такого, що може порушити права інших осіб та завдати шкоди довкіллю. Судовий розгляд зазначеної справи на теперішній час здійснюється в Касаційному господарському суді Верховного суду», — зауважив директор ЛКСП «Лисичанськводоканал».

За результатами обговорення, місцева комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій вирішила проінформувати регіональну комісію з питань ТЕБ і НС про припинення постачання електричної енергії на об’єкти ЛКСП «Лисичанськводоканал»; зобов’язати ТОВ «ЕНЕРА СХІД», ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання» виконувати вимоги ст.6 закону України «Про питну воду та питне водопостачання» стосовно безперебійного електропостачання об’єктів водоканалу. А керівництву ЛКСП «Лисичанськводоканал» — докласти вичерпних зусиль для здійснення необхідних платежів відповідно договору на постачання електричної енергії та укласти угоди з підприємствами різних форм власності, які займаються підвозом питної води населенню.

Окрім того, члени комісії вирішили направити листи з інформацією про загрозу виникнення надзвичайної ситуації до голови Верховної Ради України Парубія А.В., прем’єр-міністра України Гройсмана В.Б., народних депутатів Дунаєва С.В., Бойко Ю.А., голови Луганської обласної державної адміністрації — військово-цивільної адміністрації, прокуратури Луганської області, ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях, Головного управління Національної поліції в Луганській області. А також направити листи до ДП «Сєвєродонецька ТЕЦ» та ПАТ «Лисичанськвугілля» про невідкладне погашення існуючих заборгованостей перед ЛКСП «Лисичанськводоканал».

Також були надані доручення управлінню з виконання політики Лисичанської міської ради в галузі ЖКГ, ЛМУ ГУ ДСНС в Луганській області, ЛКСП «Лисичанськводоканал» відкоригувати графіки підвозу питної та технічної води населенню та забезпечувати підвіз води, у першу чергу, на об’єкти соціальної сфери.