У міській раді відбулося засідання Координаційної ради з питань відпочинку та оздоровлення дітей та підлітків

Сьогодні, 27 травня, у Лисичанській міській раді під головуванням заступника міського голови Ігоря Ганьшина відбулося засідання Координаційної ради з питань відпочинку та оздоровлення дітей та підлітків.

В роботі комісії взяли участь начальники відділів Лисичанської міської ради сім’ї, молоді та спорту, культури, освіти, охорони здоров’я, служби у справах дітей, управління праці та соціального захисту населення; представники Лисичанського ВП ГУНП в Луганській області, ДПРЧ-9 Лисичанського міського управління ГУ ДСНС України в Луганській області.

Начальник відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Ніна Нецвєт зазначила, що у міському бюджеті на 2020 рік на відпочинок і оздоровлення дітей передбачено кошти на відкриття літніх пришкільних таборів з денним перебуванням і організацію в них харчування дітей пільгових категорій, на організацію роботи ДОТ «Рекорд» зі спортивним ухилом та на забезпечення оздоровленням дітей, що потребують особливої соціальної уваги та підтримки дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах.

«Всього влітку 2020 року планується охопити відпочинковими та оздоровчими послугами 3595 дітей, які потребують особливої соціальної уваги. Місцева оздоровча база може складатися з 19 літніх мовних пришкільних таборів з денним перебуванням з можливістю організувати відпочинок для 1600 дітей пільгової категорії та 1 табір з денним перебуванням при міській ДЮСШ зі спортивним ухилом „Рекорд“, в якому планується охопити відпочинком 68 вихованців міської ДЮСШ», — зазначила Ніна Петрівна.

Начальник відділу освіти Тетяна Худоба доповіла про стан підготовки до проведення літньої оздоровчої кампанії 2020 року. Тетяна Валеріївна зазначила, що відповідно до інформації, розміщеної на офіційному сайті Освіта.ua, Міністерство освіти і науки України та Державна служба з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів не рекомендують відкривати пришкільні табори влітку 2020 року.

Проаналізувавши інформацію, члени комісії вирішили повернутися до питання оздоровлення дітей пільгової категорії після закінчення карантину, тобто після 22 червня 2020 року.

Окрім того, на засіданні Координаційної ради заслухали представників підприємств міста. Нажаль, лише ПРАТ «ЛИНІК» повністю готовий до початку літньої оздоровчої кампанії 2020 року.