Микола Можаєв подарував 44 скульптури Лисичанському краєзнавчому музею

Шостого травня у виставковій залі міського краєзнавчого музею відбулося урочисте відкриття виставки скульптурних робіт Заслуженого художника України, лауреата Російської премії ім. М.О. Шолохова, членів Національного союзу художників України - Миколи Васильовича та Ельвіни Максимівни Можаєвих (на фото). Відкриття пройшло за участю самого скульптора. Усього на виставці представлено 44 скульптури.
На сьогоднішній день Микола Можаєв – один з провідних скульпторів Луганщини. Ельвіна Максимівна, на жаль, пішла з життя в 2007 році, але її роботи продовжують жити і радувати всіх шанувальників її творчості. Все мистецтво цієї родини пронизано прагненням прославити образ людини – історичну особу або сучасника – до героїчного звучання. Простота, природність і правда – головні принципи прекрасного у всіх творах мистецтва скульпторів. Як майстра монументальної станкової скульптури, портрета та кінної композиції, Можаєва добре знають у Донецькому краю. Його роботи прикрашають міста, станції і музеї України та Російської Федерації.
У своїх виступах присутні виказали своє захоплення неперевершеними роботами, зазначаючи про велике значення цієї виставки у вихованні естетичного смаку підростаючого покоління. А наприкінці заходу Микола Васильович подякував колективу музею за допомогу в організації й відкритті виставки та подарував свої роботи музею для постійного експонування, - повідомляє начальник відділу культури Лисичанської міської ради Людмила Ткаченко.