У Лисичанську пройшла 37-а сесія міської ради

Вчора, 28 вересня, в Лисичанську відбулось засідання чергової 37-ї сесії Лисичанської міської ради під головуванням міського голови Сергія Шиліна. В роботі сесії взяли участь 33 депутати міської ради, помічник народного депутата України Сергія Дунаєва Лілія Самольцева, секретарі Новодружеської та Привільської міських рад, керівники та співробітники місцевих органів державної влади, структурних підрозділів міської ради та комунальних підприємств, представники громади та засобів масової інформації.

Під час пленарного засідання депутати внесли зміни до міського бюджету на 2017 рік, збільшили розмір статутного капіталу комунального підприємства «Лисичанськтепломережа», виділили кошти на погашення різниці в тарифах на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій, а також прийняли низку рішень щодо регулювання земельних відносин.

Також на сесії депутати взяли до відома інформацію про хід реалізації Програми економічного і соціального розвитку м. Лисичанська у І півріччі 2017 року та про стан надання первинного рівня медичної допомоги населенню міста.

Рішенням сесії внесено зміни до Комплексної міської програми соціального захисту населення мм. Лисичанська, Новодружеська, Привілля на 2017-2019 р.р.; Міської цільової програми соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, на 2016-2018 роки; Комплексної програми підготовки і проведення призову громадян України на строкову військову службу у 2017 році, а також до структури та штатного розпису Лисичанського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг).

Депутатський корпус затвердив у новій редакції Положення про центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Лисичанської міської ради та Положення про відділ у справах сім’ї, молоді та спорту Лисичанської міської ради.

Окрім того, під час сесії були ухвалені рішення щодо розроблення оновлення містобудівної документації, щодо погодження укладання КП «Лисичанськтепломережа» договорів про реструктуризацію заборгованості за спожитий природний газ та надання гарантій за цими договорами, щодо звільнення від оплати за комунальні послуги Луганської обласної малої академії наук учнівської молоді та Лисичанської ДЮСШ, які користуються приміщеннями Лисичанських загальноосвітніх навчальних закладів для проведення занять з учнями м. Лисичанська.

На пленарному засіданні були підтримані ряд звернень депутатів Лисичанської міської ради, а саме: до Прем’єр-Міністра України В. Гройсмана, Першого Віце-прем’єр-міністра України — Міністра економічного розвитку і торгівлі України С. Кубіва та в.о. Голови Фонду державного майна України В. Трубарова стосовно визначення органу, уповноваженого управляти державним майном колишнього державного підприємства «Ордена Трудового Червоного Прапора державний скляний завод «Пролетарій»; до в.о. Міністра охорони здоров’я України У. Супрун щодо надання роз’яснення механізму дії Постанови Кабінету Міністрів від 3 грудня 2009 р. № 1301 «Про затвердження Порядку забезпечення інвалідів і дітей-інвалідів технічними та іншими засобами»; до Президента України Петра Порошенка щодо внесення поправок до Закону України «Про освіту» стосовно забезпечення конституційних прав громадян України, які належать до національних меншин.

Наприкінці сесії депутати заслухали інформацію директора КП «Електроавтотранс» про стан справ на підприємстві та забезпечення функціонування в місті тролейбусного руху.

З усіма рішеннями сесії можна ознайомитися на офіційному сайті Лисичанської міської ради в розділі «Органы власти» в термін, передбачений Законом України «Про доступ до публічної інформації».