В міській раді розглянуто стан погашення заборгованості перед Пенсійним фондом

31 серпня в Лисичанській міській раді відбулося засідання міської комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, а також з питань реалізації заходів, спрямованих на легалізацію найманої праці. Очолив засідання заступник міського голови Максим Головньов.

В засіданні також взяли участь начальник управління з виконання політики Лисичанської міської ради в галузі житлово-комунального господарства та керівники підприємств-боржників комунальної власності.

На порядку денному було розглянуто питання погашення заборгованості до бюджету Пенсійного фонду України платниками міста.

Під час засідання представники підприємств інформували про стан погашення заборгованості зі страхових внесків до Пенсійного фонду, а також про поточну ситуацію зі сплати єдиного соціального внеску та інших податків, існуючі проблеми. Деякими боржниками розроблено графіки погашення наявної заборгованості, які погоджено з міським управлінням Пенсійного фонду.

За результатами обговорення інформацію доповідачів взято до відома та наголошено на продовженні роботи щодо погашення заборгованості по страхових внесках та інших платежів до бюджету Пенсійного фонду, оскільки несплата роботодавцями страхових внесків позбавляє працівників страхового стажу за певні періоди, права на отримання пенсійних та інших соціальних виплат.

Управління праці та соціального захисту населення