Пройшло чергове засідання міської ради з питань безпечної життєдіяльності населення

Сьогодні, 20 вересня, пройшло чергове засідання міської ради з питань безпечної життєдіяльності населення під головуванням заступника міського голови Андрія Якимчука.

Члени ради, до якої входять начальники та співробітники відділів Лисичанської міської ради, Територіального медичного об’єднання м. Лисичанська, представники Державного нагляду у вугільній галузі Управління гірничого нагляду Головного управління Держпраці у Луганській області, Лисичанського міського управління ГУ Держпродспоживслужби у Луганській області, Лисичанського міського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області, розглянули нагальні питання відповідно до плану роботи ради.

Так, про стан готовності вугільних шахт до безпечної та безаварійної роботи в осінньо-зимовий період 2018-2019 років доповів головний механік ПАТ «Лисичанськвугілля» Сергій Підгорний. Зокрема у своїй доповіді він зазначив, що теплопункти та котельні до осінньо-зимового періоду готові, інші роботи з підготовки шахтних підприємств міста до холодної пори року тривають.

Про проведення роз’яснювальної роботи серед населення щодо профілактики пожеж та загибелі людей від них у житловому секторі та природних екосистемах міста, огляд житлового фонду під час підготовки до осінньо-зимового періоду поінформували заступник начальника відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Лисичанського міського управління ГУ ДСНС України у Луганській області Олександр Пільтенко та начальник управління з виконання політики Лисичанської міської ради в галузі житлово-комунального господарства Віталій Сахань. За підсумками доповідей, члени ради доручили продовжити роз’яснювальну роботу серед населення для запобігання надзвичайних ситуацій.

Також на засіданні ради було обговорене питання про роботу загальноосвітніх навчальних закладів в напрямку профілактики дитячого травматизму, проведення роз’яснювально-профілактичної роботи з питань безпеки життєдіяльності серед учнів. Доповідач з цього питання, головний спеціаліст відділу освіти Лисичанської міської ради Людмила Бондаренко, зазначила, що питання профілактики дитячого травматизму носить системний характер і робота у школах ведеться на протязі всього навчального року.

За результатами засідання доповіді з розглянутих питань членами ради взяті до відома та винесені відповідні рішення.