У Лисичанську проведений захід з питань практичного застосування законодавства у сфері захисту прав споживачів

16 травня у торговельному центрі «Лимон» м. Лисичанська спеціалістами управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області разом зі спеціалістами відділу споживчого ринку Лисичанської міської ради було проведено спільний захід, направлений на підвищення рівня обізнаності суб’єктів господарювання, що здійснюють діяльність у торговельному центрі, з питань практичного застосування законодавства у сфері захисту прав споживачів.

Даний захід організовано з метою виконання Плану заходів з реалізації Концепції державної політики у сфері захисту прав споживачів на період до 2020 року в рамках укладеного Меморандуму про співпрацю між Головним управлінням Держпродспоживслужби в Луганській області та Лисичанською міською радою.

Суб’єктам господарювання, відвідувачам торгівельного центру надано ґрунтовні відповіді та консультаційно-методична допомога щодо дотримання вимог статей 7, 8, 9 Закону України «Про захист прав споживачів». Крім цього, розглянуті проблемні питання щодо гарантійних зобов’язань виробника, особливостей обчислення гарантійного строку на сезонні товари, права споживача у разі придбання непродовольчих товарів неналежної та/або належної якості та інше.

Під час заходу зацікавленим особам надані друковані пам’ятки щодо захисту прав споживачів.

Сподіваємось, що проведення подібних заходів сприятиме в подальшому недопущенню та/або зменшенню кількості порушень прав споживачів.

Відділ споживчого ринку Лисичанської міської ради