У Лисичанську відбулось чергове засідання Координаційної ради з питань сім'ї, ґендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання насильству в сім'ї та протидії торгівлі людьми

Сьогодні, 5 грудня, у Лисичанській міській раді відбулось засідання Координаційної ради з питань сім’ї, ґендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання насильству в сім’ї та протидії торгівлі людьми під головуванням заступника міського голови Ігоря Ганьшина.

В роботі Координаційної ради взяли участь начальники та спеціалісти управлінь, відділів та служб Лисичанської міської ради, а також керівник апарату Лисичанського міського суду Вікторія Кисельова та дільничний офіцер поліції сектору превенції Лисичанського ВП ГУНП в Луганській області Марина Полякова.

На початку засідання начальник відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Ніна Нецвєт зазначила, що 4 грудня з метою попередження ґендерного насильства, проведення профілактичної роботи з кривдниками та потерпілими, відносно яких було скоєно домашнє насильство та з метою вивчення стану проживання та виховання дітей в сім’ях СЖО, які знаходяться у групі ризику відділ у справах сім’ї, молоді та спорту спільно з Лисичанським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Лисичанським відділом поліції ГУНП в Луганській області здійснили рейди у родини міст Лисичанськ, Привілля, Новодружеськ. Рейди відбулись в рамках щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», що проходить у період з 25 листопада по 10 грудня, та відповідно до плану заходів щодо проведення акції «16 днів проти насильства», затвердженого розпорядженням Лисичанського міського голови від 06.11.2018 № 412.

Також в рамках акції в закладах культури та навчальних закладах міста проходять тематичні заходи. Так, у Лисичанському медичному коледжі відбувся танцювальний флешмоб під гаслом «Студенти Лисичанського медичного коледжу за світ без насильства». За ініціативи адміністрації та студентів ВПУ № 94 серед населення міста були розповсюджені листівки та брошури відповідної тематики. Інформаційні матеріали про проведені заходи було розміщено на сайтах навчальних закладів, а також у відеохостингу YOU TUB та у соцмережі Facebook.

Під час засідання було розглянуто Постанову Кабінету Міністрів України від 22.08.2018 № 658 «Про затвердження Порядку взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі» та механізм взаємодії суб’єктів, на місцевому рівні відповідно до даної Постанови; розпорядження міського голови від 19.11.2018 № 418 «Про визначення координатора та відповідальних працівників у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі у містах Лисичанську, Новодружеську, Привіллі»; правила ведення документації відповідно до даної Постанови.

Директор навчально-виховного комплексу «Лисичанська ЗОШ І-ІІІ ст. №3 - ДНЗ «Барвинок», голова громадської організації «Лисичанська міська рада жінок» Наталія Скрябіна присвятила свою доповідь темі «Пропаганда сімейних цінностей, формування свідомого та відповідального ставлення до батьківства, повноцінного виховання та розвитку дітей». У своєму виступі Наталя Олексіївна навела ряд нормативно-правових актів чинного законодавства України про права, обов’язки, відповідальність батьків щодо своїх дітей, а також приклади роботи свого навчального закладу та роботи колег з інших міст України щодо пропаганди сімейних цінностей, формування гармонійної особистості, попередження насильства та брутального поводження з дітьми.

Підводячи підсумки роботи Координаційної ради Ігор Ганьшин наголосив, що зміна та розвиток суспільства, нові погляди відповідно формують і нове розуміння сімейних цінностей. Нажаль, сьогодні моральні пріоритети батьків і дітей значно різняться. Але треба усім пам’ятати, що щаслива родина — найкращий життєвий сценарій та приклад для наслідування наших дітей.

Відділ у справах, сім’ї, молоді та спорту Лисичанської міської ради