У міській раді обговорили питання запобігання та протидії домашньому насильству

Особливості та проблематика міжвідомчої взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі, - за такою темою вчора, 14 листопада, в Лисичанській міській раді пройшло засідання круглого столу.

У заході взяли участь заступник міського голови Ігор Ганьшин, голова Лисичанського міського суду Андрій Березін, начальник відділу регіонального представництва в Донецькій та Луганській областях Департаменту регіональних представництв Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Максим Якимець, представники органів місцевого самоврядування та державної влади, територіального медичного об’єднання м. Лисичанська, правоохоронці, адвокати та члени громадських організацій міста.

Заради взаємодії та плідної співпраці щодо запобігання та протидії домашньому насильству стосовно жінок і насильству за ознакою статі присутні уважно вислухали представників всіх ланок влади, що беруть участь у цьому процесі. Так, представник Лисичанського відділу поліції ГУНП в Луганській області Марія Полякова доповіла про кількість звернень, пов’язаних з фактами домашнього насильства та насильства за ознакою статі та кількість сімей, які стоять на обліку за цією ознакою; проінформувала про інформаційні картки та спеціальні заходи, що застосовуються що таких осіб. Також винесла на обговорення присутніх питання про створення кімнати психологічної допомоги, де буде працювати спеціаліст, що пройшов спеціальну підготовку для роботи з подібним контингентом осіб.

Начальник відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Лисичанської міської ради Ніна Нєцвет доповіла про роботу відділу в напрямку запобігання та протидії домашньому насильству та про щорічну роботу Координаційної ради з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання насильству в сім’ї та протидії торгівлі людьми.

Статистику Лисичанського міського суду щодо подібних злочинів навела керівник апарату суду Вікторія Кисельова. А старший інспектор Лисичанського міського відділу з питань пробації Північно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції Наталія Шаммієва проінформувала присутніх щодо статичних даних по стану виконання адміністративних стягнень, адмінарешту та адміністративних стягнень у вигляді громадських робіт, а також виконання вироків суду, щодо осіб які були звільнені від відбування покарання з випробуванням.

У процесі жвавого діалогу учасники заходу обговорили напрямки подальшої співпраці у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі та поділилися своїми пропозиціями щодо збільшення дієвості роботи в цьому напрямку.

Наприкінці засідання начальник відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Лисичанської міської ради Ніна Нєцвет нагадала присутнім, що скоро розпочнеться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства» і запропонувала присутнім долучитися до запланованих заходів, що пройдуть в Лисичанську.