Про роботу міської комісії з призначення всіх видів державної соціальної допомоги

Сьогодні, 22 січня,  в управлінні праці та соціального захисту населення Лисичанської міської ради відбулося чергове засідання міської комісії з призначення всіх видів державної соціальної допомоги.

Під час засідання комісією розглянуті питання призначення соціальної допомоги та житлової субсидії в окремих випадках, визначених Порядком призначення і виплати державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям (постанова КМУ від 24.02.2003 № 250), Положенням про порядок призначення житлових субсидій (постанова КМУ від 21.10.1995 № 848).

Засідання відбулося під головуванням заступника міського голови Максима Головньова за участі представників виконавчих органів міської ради, Лисичанського міського центру зайнятості, центру первинної медико-санітарної допомоги № 1, які входять до складу комісії.

Зокрема, членами комісії було розглянуто всього 30 заяв громадян, в тому числі щодо:

— призначення житлової субсидії — 28;

— призначення державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям — 2.

За підсумками розгляду заяв комісією прийнято рішення щодо призначення житлової субсидії:

— 8 домогосподарствам без врахування осіб, які зареєстровані, але фактично проживають за іншою адресою;

— 7 домогосподарствам щодо призначення житлової субсидії на понаднормову площу житла.

Також, 10 заявникам житлова субсидія буде призначена у відповідності до вимог діючого законодавства, у зв’язку з отриманням доходів у розмірі меншому ніж мінімальна заробітна плата і при цьому єдиний внесок на загальнообов’язкове державне страхування сплачено у розмірі не меншому, ніж мінімальний.

За зверненнями щодо призначення допомоги малозабезпеченим сім’ям комісією прийнято відповідні рішення.

Рішення про призначення (відмову в призначенні) житлової субсидії та державної соціальної допомоги приймається комісією на підставі акта обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства та наданих до заяви документів, виходячи з конкретних обставин, що склалися у сім’ї.

Управління праці та соціального захисту населення Лисичанська міська рада