Щодо попередження про обмеження постачання електричної енергії на об'єкти Лисичанськводоканалу

Сьогодні, 5 листопада, у Лисичанській міській раді відбулось засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) під головуванням міського голови — голови місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Сергія Шиліна.

Також у заході взяли участь керівники комунальних підприємств та виконавчих органів міської ради, депутати міської ради.

Попередження про обмеження постачання електричної енергії на об’єкти ЛКСП «Лисичанськводоканал» з 05 листопада 2019 року стало головним питанням порядку денного засідання комісії.

Директор підприємства Сергій Лозиченко доповів, що 30 жовтня від ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання» було отримано попередження про знеструмлення з 05.11.2019 об’єктів ЛКСП «Лисичанськводоканал» за заявкою постачальника ТОВ «ЕНЕРА СХІД», що призведе до неможливості здійснення водопостачання та водовідведення у містах Лисичанську, Новодружеську, Привілля.

На сьогоднішній день ситуація є досить критичною, сплачувати гроші ТОВ «ЛЕО» у комунального підприємства немає можливості, — зазначив Сергій Іванович.

За результатами доповіді та з урахуванням обговорення, місцева комісія з питань ТЕБ та НС вирішила зобов’язати ТОВ «ЕНЕРА СХІД», ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання» виконувати вимоги ст.6 Закону України «Про питну воду та питне водопостачання» стосовно безперебійного електропостачання об’єктів ЛКСП «Лисичанськводоканал», не допускати їх відключення, в період проходження опалювального сезону; визнати не виконання ТОВ «ЛЕО» пункту 1 протоколу засідання регіональної комісії з питань ТЕБ та НС від 22.10.2019 та зобов’язань щодо зняття арешту з рахунків ЛКСП «Лисичанськводоканал».

Окрім того, було вирішено підготувати та направити листи про загрозу виникнення надзвичайної ситуації президенту України Володимиру Зеленському, прем’єр-міністру України Олексію Гончаруку, народним депутатам України Сергію Шахову, Олександру Сухову, командуванню штабу ООС та «Північ», голові Луганської обласної державної адміністрації — військово-цивільної адміністрації, до прокуратури Луганської області, ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях, Головного управління Національної поліції в Луганській області.

Комісія рекомендувала КП «Лисичанськтепломережа» притушити котельні до технологічного мінімуму на час відключення водопостачання, а Управлінню з виконання політики Лисичанської міської ради в галузі ЖКГ підготувати на позачергову сесію бюджетний запит для виділення коштів з міського бюджету в розмірі 1 млн. гривен для погашення заборгованості за спожиту електроенергію ЛКСП «Лисичанськводоканал» та направити листи голові ЛОДА та ГУ ДСНС України в Луганській області з проханням надати техніку для підвозу питної та технічної води на об’єкти соціальної сфери та населенню.

Також місцева комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій рекомендувала виконавчому комітету Лисичанської міської ради виділити з місцевого матеріального резерву 350 л бензину марки А-92 та 400 л дизельного пального для підвозу води, а депутатам міської ради на сесії — розглянути питання виділення коштів на закупівлю паливно-мастильних матеріалів (ПММ) для поповнення місцевого матеріального резерву тощо.