Засідання місцевої комісії з питань ТЕБ та НС пройшло у Лисичанську

Вчора, 5 вересня, у Лисичанській міській раді відбулось засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) під головуванням міського голови — голови місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Сергія Шиліна.

Засідання було скликано з приводу отриманого попередження від ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання» про повне припинення постачання (розподіл або передачу) електричної енергії з 09:00 06.09.2019 на об’єкти ЛКСП «Лисичанськводоканал», що призведе до неможливості здійснення водопостачання та водовідведення у містах Лисичанськ, Новодружеськ та Привілля.

Під час засідання члени комісії заслухали директора ЛКСП «Лисичанськводоканал» Олександра Батукова, який доповів що у разі відключення без водопостачання може залишитись близько 111 270 тисяч мешканців міст.

Нагадаємо, що відповідно до пп. 3 п. 4 Постанови Кабінету Міністрів України від 24.03.2004 № 368 «Про затвердження Порядку класифікації надзвичайних ситуацій за їх рівнями» не відновлення водопостачання протягом, як більш 3 діб призведе до виникнення надзвичайної ситуації державного рівня.

За результатами обговорення, місцева комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій вирішила у разі повного припинення постачання (розподілу або передачі) електричної енергії з 09:00 06.09.2019 на об’єкти ЛКСП «Лисичанськводоканал»:

— зобов’язати ТОВ «ЕНЕРА СХІД», ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання» виконувати вимоги ст.6 закону України «Про питну воду та питне водопостачання» стосовно безперебійного електропостачання об’єктів водоканалу;

— заступнику міського голови Андрію Якимчуку спільно з начальником УЖКГ Віталієм Саханем ті директором ЛКСП «Лисичанськводоканал» провести нараду з керівництвом Лисичанських РЕМ ТОВ «ЛЕО» щодо неможливості відключення об’єктів ЛКСП «Лисичанськводоканал» ві електричної енергії;

— Лисичанському міському управлінню ГУ ДСНС України у Луганській області та підприємству КАТП 032806 — забезпечувати підвіз питної та технічної води населенню міст Лисичанськ, Новодружеськ, Привілля, в першу чергу, на об’єкти соціальної сфери (лікарні, дитячі садки та ін.), які залишились без водопостачання;

— Управлінню з виконання політики Лисичанської міської ради в галузі ЖКГ — інформувати населення про необхідність зробити запас води, скласти графіки підвозу питної та технічної води населенню міст Лисичанськ, Новодружеськ, Привілля, підготувати проєкт рішення виконкому Лисичанської міської ради на виділення паливно-мастильних матеріалів (ПММ) з місцевого матеріального резерву.

Окрім того, міський голова міста Новодружеськ запропонував включити до порядку денного роботи комісії питання «Про ліквідацію аварії на центральному каналізаційному колекторі по вул. Центральна в м. Новодружеську». В місті Новодружеську по вул. Центральна стався провал глибиною до 6 метрів на центральному каналізаційному колекторі, що може призвести до виникнення надзвичайної ситуації унаслідок аварії в каналізаційній системі із скиданням забруднювальних речовин.

За результатами обговорення, місцева комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій вирішила:

— зобов’язати начальника ЛМУЕГГ філії ПАТ «Луганськгаз» провести відключення газової мережі в районі центрального каналізаційного колектора;

— директору ЛКСП «Лисичанськводоканал» провести ремонтні роботи по заміні центрального каналізаційного колектора.

За інформацією відділу мобілізаційної, режимно-секретної роботи та цивільного захисту