Про хід виконання міської Програми розвитку фізичної культури та спорту за 2012-2016 роки

21 лютого під час чергового засідання виконавчого комітету Лисичанської міської ради начальник відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Лисичанської міської ради Ніна Нецвєт доповіла про хід виконання міської Програми розвитку фізичної культури та спорту за 2012-2016 роки.

«У місті до занять фізичною культурою і спортом залучено понад 16750 чол. На базі спортивних споруд міста діють 98 спортивних секцій, в яких займається понад 4,5 тис. осіб. Пріоритетними для міста є 24 види спорту», — зазначила Ніна Петрівна.

Відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Лисичанської міської ради підпорядкований КЗ «Лисичанська МДЮСШ», що має структурні підрозділи: спортивно-культурна оздоровча база «Лисичанець», спортивно-оздоровчий комплекс стадіон «Шахтар», адміністративна будівля ЖЕК № 5 (спортивний корпус «Південний»), спортивна зала «Скляр», футбольне поле «Скляр», спортивна зала «Пролетарій». На базі цих споруд займається 813 осіб з 15 видів спорту, серед яких олімпійські види спорту (бадмінтон, веслування на байдарках і каное, бокс, дзюдо, футбол, спортивна гімнастика, боротьба греко-римська, боротьба вільна, стрибки на батуті та акробатичній доріжці) та не олімпійські (кіокушин карате, косікі карате, айкідо, акробатичний рок-н-рол, боротьба самбо, пауерліфтинг). Заняття проводять 31 тренер. Також на базі цих закладів працюють групи здоров’я для дорослих мешканців міста.

В місті діють 10 Федерацій з видів спорту міського та обласного рівнів, Всеукраїнський осередок кінологів. Здійснюють роботу спортивно-фізкультурні товариства «Україна» та «Спартак», спільно з якими відділом проводились спортивні змагання серед команд підприємств міста з футболу, н/тенісу, баскетболу, волейболу, туристичні зльоти.

Окрім того, на спортивних об’єктах міста протягом 2012-2016 років проводились як поточні так і капітальні ремонтні роботі, грошові кошти на які виділялись як за рахунок міського бюджету, так і за рахунок обласного бюджету та інших позабюджетних надходжень.

«В ході виконання поставлених перед нами завдань, — зазначила начальник відділу, — за звітний період спеціалістами відділу було організовано проведення та участь у 609 заходах, з них 144 міського, 290 обласного, 175 Всеукраїнського та Міжнародного рівнів. Мешканці нашого міста ставали переможцями та призерами 518 Всеукраїнських і Міжнародних змагань, 702 обласних, а КЗ „Лисичанська міська ДЮСШ“ за підсумками роботи у 2015р. зайняла перше місце серед ДЮСШ міст та районів Луганської області. Міська команда футбольного клубу (ФК) „ш-та ім. Д.Ф.Мельникова“ стала Чемпіоном Луганської області з футболу 2016 року».

На обласній нараді Управління молоді та спорту Луганської ОДА м. Лисичанськ відзначено грамотою та кубком за зайняте перше місце за підсумками фізкультурно-оздоровчої та спортивно-масової роботи фізкультурних організацій Луганської області за 2015 рік та за зайняте третє місце за підсумками роботи спортивних організацій Луганської області зі спорту, вищих досягнень з олімпійських та неолімпійських видів спорту у 2015році, — підсумувала Ніна Нецвєт.