Щодо підсумків роботи з цивільного захисту у 2016 році в містах Лисичанськ, Новодружеськ та Привілля

Вчора, 20 квітня, відбулись збори керівників підприємств, установ, організацій та відповідальних осіб з питань цивільного захисту для підведення підсумків роботи у 2016 році і визначення основних завдань на 2017 рік під головуванням керуючого справами (секретаря виконавчого комітету) Лисичанської міської ради Олександра Савченко. В засіданні взяли участь представники близько 40 підприємств міста.

В ході засідання завідувач Лисичанських міських курсів 3 категорії Олександр Сивак доповів присутнім про проходження навчання керівного складу підприємств, установ і організацій та фахівців, діяльність яких пов’язана з організацією і здійсненням заходів з питань цивільного захисту.

Також була розглянута інформація щодо організації проведення технічної інвентаризації захисних споруд цивільного захисту та виконання заходів, необхідних для списання та зняття з обліку захисних споруд, які фактично відсутні, зруйновані або становлять загрозу життю у разі перебування в них людей та підготовки до пожежонебезпечного періоду та безпечного проходження купального сезону 2017 року. З інформацією ознайомили представники Лисичанського міського управління ГУ ДСНС України в Луганській області.

Про хід ліквідації надзвичайної ситуації регіонального рівня у м. Лисичанську – руйнування конструкцій житлового багатоквартирного будинку № 17, кв. Східний (Жовтневої революції) доповіла начальник управління капітального будівництва міської ради Світлана Земляна. А заступник директора з охорони праці ВП «Шахта «Привільнянська» ПАТ «Лисичанськвугілля» Олена Величко – про хід ліквідації надзвичайної ситуації об’єктового рівня виникнення аварії – пожежа в магістральному уклоні пл.k8 гор.450м ВП «Шахта Привільнянська» ПАТ «Лисичанськвугілля».

Також, представник управління капітального будівництва міської ради Наталля Лев представила на розгляд учасників зборів питання про небезпеку зсувних процесів на території міст Лисичанськ, Новодружеськ, Привілля.

Окрім того, були розглянуті питання про організацію оповіщення населення у випадку виникнення надзвичайних ситуацій доповідав начальник станційної дільниці №3 станційного цеху КЦТ № 342 м.Сєвєродонецьк, про проходження зимового сезону 2016-2017 років на дорогах міст Лисичанськ, Новодружеськ, Привілля та готовність дорожньої та спеціальної інженерної техніки до роботи в умовах сильних морозів, снігових заметів та ожеледі.

Відділ мобілізаційної, режимно-секретної роботи та цивільного захисту Лисичанської міської ради